De Historische Grand Prix op het circuit van Zolder kende naast een aantal races ook weer een concours d’elegance, met als stoutmoedige bijzonderheid dat er een speciale klasse was voor geëlektrificeerde klassiekers. Deze werd gewonnen door de 2CV van Dieter Pétré.

Bij de klasse MG 100 Years ging de MG A MM (1956) van Marreyt Classics met de eerste prijs aan de haal. Er werden nog twee verjaardagen gevierd, zijnde 60 Jaar Mustang en 50 Jaar Volkswagen Golf. Deze werden achtereenvolgens gewonnen door Ford Mustang I (1969) van Werner Verbeek en de Golf I (1974) van Geert Marse.

De lancia Flaminia Zagato (1962) van Luc Stas werd tot winnaar uitgeroepen van de klasse Lancia Renaissance en de Aston Martin DBR22 van AM Antwerpen kaapte de hoogste eer weg voor de neus van de Wiesmann MF28 van Philip Geebelen in de speciale klasse voor open tweezitters met ‘instant classic’ potentieel. Een speciale vermelding was er voor de heel bijzondere Miller 91 (1929) van Erwin Beersen. De hoogste eer, de titel Best of Show, was voor Piet Jansen en zijn Lancia Astura Pinin Farina van 1935.

De heel bijzondere Miller 91 (1929) van Erwin Beersen kreeg een speciale vermelding van de jury
De perfect gerestaureerde Lancia Astura van Piet Jansen werd Best of Show
De schitterende Mustang Mach 1 van Werner Verbeek won de klasse Mustang 60 Years
Winnaar van de klasse MG 100 Years: de Mille Miglia MG A van Marreyt Classics
× Wil je direct contact?